Bryllup på Benniksgaard Hotel

Det er så yndigt at følges ad, og endnu yndigere er det, når omgivelserne summer af romantik og skønhed.

Med udsigt over Flensborg Fjord ligger Benniksgaard Hotel omgivet af mark og strand. Det gamle bindingsværk med tilhørende have og den lille romantiske bro er den perfekte kulisse for både vielse, fotografering og fest.

Den perfekte smagsoplevelse

I samarbejde med jer, vores køkkenchef og vores restaurantchef sammensætter vi en vidunderlig bryllupsmenu, der suppleres af nøje udvalgte vine.

Vi går helt ned i detaljerne

Alt skal gå op i en større enhed, og vi hjælper til med alt fra blomster og musik til fotograf og præst/borgmester. I bestemmer selv, hvor meget I vil involveres.

 

Bryllupsfest på Benniksgaard

Velkomst: Velkomstdrink a la Benniksgaard

4 retters middag
Vælg frit fra vores menuer, inkl. 5 timers øl/vand/vin ad libitum - derefter efter forbrug.

Avec
Cognac, Bailey's

Kaffe og bryllupskage
Vi er gerne behjælpelige med at levere bryllupskagen fra vor egen konditor, pris per person DKK 69,- (min. 20 personer), man er også selv velkommen til at medbringe kagen.

Pris pr. kuvert inkl. lokaleleje i 7 timer (kl. 18 - 01:30) DKK 995,00,-
- tillæg pr. påbegyndt time (før og efter dette tidspunkt) DKK 1500,-
- ved tallerkenanretning DKK 1050,- per pers

Vielse på Benniksgaard Hotel: DKK 2500,-
Bliv viet på vores smukke terrasse og gå direkte videre til receptioenen/festen.

 

OBS: Blomster og pynt er ikke inkluderet i prisen. I kan vælge selv at stå for det eller lade os klare det for jer (DKK 50,00,- pr. person) 

Bryllupstraditioner er en vigtig og hyggelig del af et bryllup. I synes måske, at nogen af dem er ligegyldige eller gammeldags, men vi har samlet et lille udpluk her, måske I har lyst til at bruge nogle af dem og ellers er der bare lidt sjov læsning.

Brudetilbehør
Bruden skal bære noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt. Den lånte genstand må ikke stamme fra en fraskilt kvinde, for det vil bringe ulykke i den kommende bruds ægteskab.Sløret symboliserer renhed og uskyldighed, og bæres som regel kun af kvinder, der bliver gift for første gang.
Brudekjolen er der også forbundet en del overtro med. Bruden må ikke selv sy sin kjole, fordi hvert sting hun tager, bliver til en tåre i ægteskabet. Det sidste sting på kjolen, skal tages på selve bryllupsdagen.

Brudevals
Brudevalsen skal danses inden kl. 24. Gæsterne tager plads i en kreds rundt om brudeparret og klapper i takt til valsen samtidig med, at de gør kredsen mindre og mindre. Til sidst står gæsterne helt tæt på brudeparret, der ikke kan bevæge sig mere.
Klippe brudens slør
Når brudevalsen er danset færdig, bliver brudens slør revet i stykker. Jo mere det bliver ødelagt, jo mere lykke vil hun opnå i sit ægteskab. For gæsterne gælder det om, at de skal have et stykke af sløret med hjem, for det vil bringe dem held. Det er dog ikke alle, der er med på denne tradition. Nogle brude frabeder sig dette, og det skal man som gæst naturligvis respektere.
Klippe gommens sokker
Det er en tradition, at de mandlige gæster overmander brudgommen og klipper tåen af hans sokker. Det har været tradition i et århundrede, og den egentlige forklaring skal findes i, at gæsterne ønsker at forhindre brudgommen i at gøre sine hoser (sokker) grønne hos andre kvinder.

Bryllupskage
Bruden skal (med gommens hjælp) skære det første stykke af bryllupskagen, ellers vil hun efter gammel overtro blive barnløs. Det er vigtigt, at alle gæsterne får et stykke af kagen, ellers varsler det ulykke for både gæsterne og brudeparret. I dag siger man også "at den der har sin hånd øverst når kagen skæres, er den der bestemmer i hjemmet".

Ringe
I 1300-tallet begyndte man så småt i Norden at udveksle ringe som tegn på, at der var indgået en aftale mellem to mennesker. I dag er det helt normalt at udveksle ringe ved både forlovelse og vielse. Hvis brudeparret har været ringforlovet, kan de vælge at genbruge disse ringe som vielsesringe.

Der har været stor uenighed om, hvorvidt en vielsesring skal sidde på venstre eller højre hånd. Nogle siger venstre, fordi de mener, at der løber en åre direkte fra hjertet og ned til venstre ringfinger. Men andre mener, at det er forkert, ringen skal sidde på den hånd, som man afgiver sit troskabsløfte med, og det er højre hånd.
Det er da også den hånd de fleste i dag vælger at bære deres vielsesring på.

Talerækkefølge
1. tale: Værten byder velkommen og fortæller hvem der er toastmasteren.
2. tale: Brudens far (eller andet nærtstående familiemedlem)
3. tale: Brudgommen tale
4. tale: Forloveren
5. tale: Brudgommens far
6. tale: Bruden (frivilligt)
Hvis der er andre, der vil holde tale, gælder rækkefølgen, at jo tættere man er på brudeparret, jo før kommer man til. 

Kysseritualer
Kysseritualet er af nyere dato. Det var først i 1970’erne, at man begyndte på det. Når gæsterne under middagen slår bestikket mod tallerkenerne, skal brudeparret stå op på stolene og kysse hinanden. Hvis gæsterne derimod tramper i gulvet, skal de kysse hinanden under bordet.

I de aller seneste år, er det også blevet sædvane, at bruden står op på stolen og viser sit strømpebånd. En del af morskaben under middagen består også i at kysse hovedpersonerne, når modparten forlader selskabet for en kort bemærkning. Dvs. når bruden er væk, er det tegn til, at de kvindelige gæster må løbe op og kysse brudgommen. Omvendt er det herrernes tur, når brudgommen forlader bordet

Morgengave
En morgengave gives den første morgen efter brylluppet. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengave. Morgengaven var en forhåndsaftalt pengesum, som skulle sikre kvinden særeje i det tilfælde, at hun forblev barnløs, og derfor ikke havde juridisk ret til at arve sin mand.
I dagens Danmark har en morgengave ikke denne betydning, og det er også normalt, at både brud og brudgom giver hinanden en morgengave. En morgengave bør være en personlig og varig gave, eksempler herpå kan være en ring til bruden, og manchetknapper eller slipsenål til brudgommen.