Et væld af oplevelser i Sønderjylland

Med beliggenhed lige mellem Aabenraa og Sønderborg og kun 10 minutters kørsel fra grænsen ved Kruså finder du Benniksgaard Hotel. Vi ligger altså lige i et dejligt smørhul, hvorfra der er rig mulighed for at opleve det skønne Sønderjylland og områdets mange seværdigheder.

Shopping syd for grænsen

Tag på shoppingtur i den hyggelig by Flensborg, kun 20 min. kørsel fra Benniksgaard Hotel. Flensborg har et rigt udvalg af butikker og priserne ofte lavere end i Danmark. Herudover kan du shoppe i Galerie: en stor overdækket forretningsgade med 80 specialbutikker og lange åbningstider. Besøg også Rote Strasse, som rummer restauranter, vinstuer, gallerier mm. Lige syd for Kruså og Padborg ligger også alle grænsebutikkerne - Fleggaard, Poetsch, Otto Duborg med flere.

Læs mere om oplevelser i Flensborg her!

 

Gråsten Slot

Følg fjorden til Gråsten og besøg det smukke Gråsten Slot; den danske kongefamilies sommerresidens. Fra slottet kan man nyde en flot udsigt over slotssøen mod Gråsten by. Det er muligt at få guidet rundvisning i slotskirken. Når kongefamilien opholder sig på slottet, er haven lukket. Dog kan man hver fredag i den periode komme ind på slotspladsen og se vagtskifte. I år gæster kongefamilien slottet i forbindelse med ringridning, hvor rytteroptoget søndag går forbi slottet for at hilse på de kongelige.

Vagtskifte på Gråsten Slot

Læs mere om Gråsten Slot her!

 

Dybbøl Banke/1864  

På historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.

Læs mere om Dybbøl Banke og 1864 her

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er om noget et nationalt symbol i Sønderjylland. Møllen og kornmagasinet er indrettet med udstillinger, der fortæller historien om Dybbøl som nationalt symbol og erindringssted for 2 nationer - Danmark og Tyskland.

Læs mere om Dybbøl Mølle her

 

Sønderborg Slot

Blev grundlagt i første halvdel 1200-tallet som en borg, samtidig med anlægget af købstaden Sønderborg. Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot belyser Sønderjylland/Slesvigs historie fra middelalderen til nutiden. I arbejdsområdet indgår temaer som national og regional identitet, folkeminder, skikke og skolehistorie.

 

 

Aftenstemning ved Sønderborg slot

Læs mere om Sønderborg Slot her

Okseøerne og Dronning Margrethe den 1.

En masse historie knytter sig til de 2 små øer: Første gang øerne ses nævnt er i kong Valdemars Jordebog fra 1231, hvor de er opført som "oxenör minor et major". I 1412 dør Dronning Margrethe den 1. af pest på lille Okseø (læse mere her).

Øerne ses fra Sønderhav, hvor en af Danmarks kendteste pølsevogne, "Annis Kiosk", ligger.

Sort sol

En fantastisk fænomen, hvor stæreflokke danser i mønstre på himlen og næsten formørker solen. Sort sol forekommer i foråret og i efteråret.

Læs mere om sort sol her!

 

Ringridning

Traditionen fra Middelalderen lever i bedste velgående i Sønderjylland, som hver sommer danner ramme om årets sommerfest med større og mindre ringridderturneringer med efterfølgende fest og dans. Oplev ægte sønderjysk stemning og nyd en ringridderpølse med "senf" som traditionen foreskriver.

Læs om ringridning i vores nærområde her:

Gråsten Ringridning
Sønderborg Ringridning
Aabenraa Ringridning

 

Sønderborg Revy

Et anbefalelsesværdigt besøg i Sønderborg Revyen; én af de traditionelle danske sommerrevyer. Så vil du have et godt grin, gør som vore gæster, og tag en tur i revyen.

Læs mere om Sønderborg Revy og se spilletider her!

 

Oldtimerløbet 

Oldtimerløbet i Gråsten er et arrangement, du ikke må gå glip af. Hvert år samles motorentusiaster til årets formentlig største begivenhed i Gråstens.

Læs mere om Oldtimerløbet her!

 

Læs også mere her om oplevelser i Sønderjylland:

Kultur Syds hjemmeside
Alsion Sønderborg
Sønderborg Slot
Historiecenter Dybbøl Banke- 1864

Sønderjylland tilbyder mange andre seværdigheder så hvis I søger noget specielt, så spørg gerne i hotellets reception - god fornøjelse!