Benniksgaard er et fantastisk udgangspunkt for gode oplevelser i Sønderjylland.

Benniksgaard Hotel ligger midt imellem Aabenraa og Sønderborg og kun 10 minutters kørsel fra grænsen ved Kruså.

Med Benniksgaard Hotel som billedskøn base for din ferie i Sønderjylland, er der rigtig mange spændende ting at tage sig til. Vi giver dig adgang til at opleve alle de mange oplevelser, området byder på, lige fra Wellness og til Sort Sol. Det østlige Sønderjylland byder på mange spændende oplevelser, som du kan læse mere om her Derudover vi på Benniksgaard  også diverse oplevelsesophold, som du kan læse mere om under ophold. oplevelsesophold, som du kan læse mere om under ophold.

Vi har samlet vores egne og vore gæsters bedste anbefalinger til oplevelser, mens du bor hos os.

Du kan også skynde dig at booke dit ophold ved at trykke her Kontakt Receptionen

Gråsten slot hvor kongefamilien overnatter

Gråsten Slot

Kongefamiliens sommerresidens. Fra slottet er der flot udsigt over slotssøen mod Gråsten by. Besøg den smukke slotskirke, hvor det er muligt at få guidet rundvisning. Når kongefamilien opholder sig på slottet er haven lukket, til gengæld kan man hver fredag i den periode, komme ind på slotspladsen og se vagtskifte. 
Læs mere her


Dybbøl Mølle er et besøg værd

Dybbøl Mølle 

Dybbøl Mølle fremstår som det dansk-nationale symbol i grænselandet. Her findes udstillinger, der fortæller historien om Dybbøl som nationalt symbol og erindringssted for 2 nationer - Danmark og Tyskland.
Læs mere her


Ringridning en tradition der skal opleves

Ringridning

Traditionen fra Middelalderen lever i bedste velgående i Sønderjylland, som hvert år danner ramme om større og mindre ringridder-turneringer med efterfølgende fest og dans. Oplev stemningen og nyd en ringridderpølse med "senf" som traditionen foreskriver - det er en sønderjysk oplevelse, du ikke må gå glip af!

Gråsten RingridningSønderborg RingridningÅbenrå Ringridning


Ud og oplev Sort Sol en naturoplevelse

Sort Sol

En naturoplevelse uden lige med det såkaldte "sort sol", hvor stæreflokke danser i mønstre på himlen og næsten formørker solen. Sort sol forekommer i foråret og i efteråret.
Læs mere her

Gendarmstien

Ikke langt fra Benniksgaard Hotel løber den historiske Gendarmsti, som strækker sig helt fra den dansk-tyske grænse ved Padborg til Høruphav på Als, en tur på 74 km. Gendarmstien er med sin smukke natur, perfekt til både korte og længere vandreture. Tag gerne en god madpakke med.
Læs mere her


Dybbøl Bank 1864 spændende historie

Dybbøl Banke/1864

På historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.
Læs mere her


Sønderborg Slot et besøg på museum

Sønderborg Slot

Blev grundlagt i første halvdel 1200-tallet som en borg, samtidig med anlægget af købstaden Sønderborg. Fungerer idag som museum, der belyser Sønderjylland/Slesvigs historie fra middelalderen til nutiden med særlig vægt på mødet mellem nationer, nationale tilhørsforhold, sprog og kultur i det dansk-tyske grænseland. 
Læs mere her


Grænsehandel Citti i Flensborg

Grænsehandel

Hos vores samarbejdspartner Citti i Flensborg, har de mere end 80.000 forskellige varer på hylderne er meget tæt på at kunne opfylde alle ønsker.
Oplev storby stemning i Flensborg by, med havnemiljø, lækre butikker og mange café'er.
Læs mere her

Læs om Flensborg By