Oplev Sønderjylland gennem kunst, kultur, natur og historie

Som noget ganske særligt og eksklusivt til vore overnattende gæster kan vi tilbyde et bredt udvalg af ture i lokalområdet, hvor vores VIP shuttle bus fører os gennem Sønderjylland i al dens pragt.

Hvis du har et særligt ønske om en tur, der ikke er med i vores program så kontakt os, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at arrangere den for din gruppe, der skal være på mindst 6 personer. Ring og få et tilbud.

Turene gennemføres ved 4 tilmeldinger

Du kan se eksempler på turene herunder

Den 10.9.2018 (aflyst - ny dato følger)

Ægteparret Katherine Scrivens og Thomas Eje har sammen galleriet ”Scrivens og Eje” på Harbæksgaard i det naturskønne område ved Skovby på Als, hvor de udstiller deres malerier og keramik.

Efter frokost på hotellet besøger vi galleriet, hvor Katherine og Thomas tager imod os, giver en rundvisning og fortæller om deres kunst

Den engelskfødte Katherine Scrivens Eje er en højt anmelderrost maler og keramiker. Hun spænder utrolig vidt i sin teknik, hvor hendes silhouetmalerier inspireret af hulemalerier og nordisk minimalisme har en sart lasuragtig lyseffekt, der giver en gennemsigtighed og dybde, mens hendes portrætter somme tider sender tankerne til det fjerne østen med sprudlende og stærke farver, mens hun andre gange benytter hele palletten, som f. eks. hendes maleri af HKH Kronprinsesse Mary, der hænger på Amalienborg. 

Link til galleriet
Se mere på Facebook
Se mere på Instagram

Thomas Eje har gennem flere årtier slået sin position som folkekær multikunstner fast og er blevet en del af vores danske dna. Og selvfølgelig kan han også male og modellere. Hans farverige billeder udtrykker en befriende ukunstlet farveglæde samtidig med en uforudsigelig kombination af form, streg, penselføring og ikke mindst – hvad der vel ikke kan undre – en god portion humor.

Tilbage på hotellet ca. kl. 17 og klar til en toretters menu efter kokkens valg.

Pris for turen, frokost på Benniksgaard, aftensmad samt overnatning på Benniksgaard Hotel efter turen inkl. morgenmad er DKK 1.399,00 i et dobbelt værelse og DKK 1.579,00 i et enkelt værelse.

OBS. på denne tur køres i egne biler, kommer du til os med tog, så skal vi nok finde ud af at få dig med.

Vil du også bestille overnatning før turen, kontakt os venligst. Pris i forbindelse med turen er DKK 1.199,00 (normal pris DKK 1.479,00) for dobbelt værelse/ DKK 899,00 (normal pris DKK 1.049,00) for enkelt værelse.

Tilmeldingsfrist – den 28.05.2018./ 1.10.2018

Bestilling og mere detaljer om turen – pr. telefon 74 65 09 49.

Dato: Kun ved grupper på min. 6 pers.

Afgang fra hotellet kl. 10.30 til keramiker Birgit Marie Kjær, der er internationalt anerkendt. Hun brænder sin kunst efter den japanske raku-metode, og når man drikker te af hendes ultratynde kopper, forstår man at te ikke bare er te. Også her nyder vi naturen, hvor Birgit Marie bor lige ned til Flensborg Fjord.

Efter frokost på Benniksgaard Hotel går turen til en anden type kunstner – ekspressionist Maria Kragh, som er også internationalt anerkendt. Maria Kragh viser sin kunst frem, fortæller om sit arbejde og byder på en kop kaffe. Maria lader sig inspirere af musik og natur, og det lyser ud af hendes billeder. Hun bor på Als i den lille idylliske landsby Mjang, og vi kører turen af småveje og nyder den skønne natur.

Tilbage på hotellet ca. kl. 17 og klar til en toretters menu efter kokkens valg.

Pris for turen, aftensmad samt overnatning på Benniksgaard Hotel efter turen inkl. morgenmad er DKK 1.399,00 i et dobbelt værelse og DKK 1.579,00 i et enkelt værelse.

Vil du også bestille overnatning før turen, kontakt os venligst. Pris i forbindelse med turen er DKK 1.199,00 (normal pris DKK 1.479,00) for dobbelt værelse/ DKK 899,00 (normal pris DKK 1.049,00) for enkelt værelse.

Da det er en VIP tur kan der være maksimum 8 personer på turen.
Tilmeldingsfrist – den 12. september.

Bestilling og mere detaljer om turen – pr. telefon 74 65 09 49.

- spørg i receptionen for datoer

Afgang fra hotellet kl. 9 – husk pas og praktisk tøj

Frøslevlejren blev oprettet af de danske myndigheder for at forhindrede, at danskere, der blev taget for modstand mod den tyske værnemagt, skulle blive sendt direkte videre til de frygtede tyske kz-lejre. Ikke desto mindre var det en interneringslejr, hvorfra ca. 1600 fanger blev sendt videre – fortrinsvis til KZ-lejr Neuengamme ved Hamborg, og man måtte leve med frygten for at være den næste. Oplev stemningen og hør historien. 

Efter frokost på dansk kro går turen videre til Ladelund, der ligger ca. 4 km. syd for den danske grænse. Den var beregnet til at rumme 200 fanger, men der boede 2000 dagligt under umenneskelige vilkår. Lejren blev betragtet som en udryddelseslejr, der blev ledet af en sadistisk kommandant. Det er en meget ukendt – men bestemt seværdig - ”sektion” af Kz-lejren Neuengamme. Fangerne her blev sat til at udføre Hitlers vanvidsprojekt med at bygge Frisenwall, (Frieservolden), der skulle fungere som forsvarsværk mod allierede tanks efter en allieret invasion fra Jylland.

Hør historien – se massegravene på kirkegården – og oplev et Gedenkstette.

Middag på Benniksgaard Hotel, overnatning og morgenbuffet dagen efter.

Turen er inkl. dansk/engelsk guide, frokost og entréer, men ex. drikkevarer.

Pris for turen, aftensmad samt overnatning på Benniksgaard Hotel efter turen er DKK 1.399,00 i dobbeltværelse og DKK 1.579,00 i enkeltværelse.

Vil du også bestille overnatning før turen, kontakt os venligst. Pris i forbindelse med turen er DKK 1.199,00 (normal pris DKK 1.479,00) for dobbeltværelse/ DKK 899,00 (normal pris DKK 1.049,00) for enkeltværelse.

Der er begrænset antal af pladser på turen - maksimum 8 personer.
Tilmeldingsfrist – den 18.juni/ 12. august/ 10. september

Bestilling og flere detaljer om turen – pr. telefon 74 65 09 49.

HUSK PAS og praktisk tøj

Foto: Hovedvagttårn i Frøslevlejren 1944 – foto med tilladelse fra Nationalmuséet