Historien om Benniksgaard

Benniksgaard kan dateres tilbage til 1393. Den blev drevet som landbrugsgård af Bennick-slægten i 400 år. Herefter overtog familien Jepsen gården og drev den i 160 år frem til 1866, da danskernes nederlag til tyskerne to år forinden tvang dem til det. Benniksgaard blev drevet af en tysk forpagter frem til genforeningen i 1920.

Herefter fik gården igen dansk ejer, men blev konfiskeret som tysk/japansk konfiskationsejendom, da forpagteren var tysksindet.

 

I 1947 hed bestyreren Knud Friis, der sammen med sin kone, Ebba, købte gården i 1951, og således var Benniksgaard nu helt i danske hænder.  Sønnen Mads Friis overtog gården sammen med sin kone, Ingeborg, i 1977 og driver Benniksgaard den dag i dag.

 

Fra landbrug til hotel

Da markbruget i 1997 blev omdannet til golfbaner, og de første 11 hotelværelser kom til i 2000, var Benniksgaards forandring mod et idyllisk hotel fyldt med skønne oplevelser i den sønderjyske natur godt i gang.

Sidenhen blev stuehuset også til hotelværelser, og den dag i dag består Benniksgaard Hotel samlet set af 69 værelser, når man også tæller de to separate bygninger, Luksus Ferielejlighederne og Benniksgaard Bed & Breakfast, med.

Den gamle vognport og kornmagasinet er bygget om til restaurant, og kornkamrene er nu sat i stand til møder og konferencelokaler med dertilhørende konferencelounge. Og i den gamle lade, der førhen rummede kornlager og landbrugsmaskiner, har Benniksgaard Golfklub nu til huse.

Forandringerne fortsatte i foråret 2016, hvor gårdbutikken kom til. I samarbejde med hotellets to restauranter byder butikken på traditionelle sønderjyske madoplevelser.

Læs mere om Benniksgaards historie

Under etableringen af golfbanerne blev der i samarbejde med nationalmuseet i Haderslev blotlagt mange runddysser og langdysser i området. Disse kan dateres tilbage til den tidlige bondestenalder ca. 2.500 år før Kristi fødsel.

Fra historisk landbrug til Hotel

Med Mads Friis ved roret har Benniksgaard løbende forandret sig mod målet om at danne ramme om skønne, afslappende oplevelser i den sønderjyske natur. I 1997 blev markbruget omdannet til golfbaner, og i 2000 kom de første 11 hotelværelser til, da den gamle stald blev bygget om.

Sidenhen blev stuehuset også til hotelværelser, og den dag i dag består Benniksgaard Hotel samlet set af 69 værelser, når man også tæller de to separate bygninger- Luksus Ferielejlighederne og Benniksgaard Bed & Breakfast-med.

Den gamle vognport og kornmagasinet har vi bygget om til restaurant, og selve kornkamrene er her, vi har sat i stand til møder og konferencelokaler med dertilhørende konferencelounge. Og i den gamle lade, der førhen rummede kornlager og landbrugsmaskiner, har Benniksgaard Golfklub nu til huse.

Den seneste større forandring skete i foråret 2016, hvor Benniksgaard fik sin egen, lokale gårdbutik, der i samarbejde med hotellets to restauranterne byder på traditionelle sønderjyske madoplevelser.

 

 

Læs mere om Benniksgaards historie

Under etableringen af golfbanerne blev der i samarbejde med nationalmuseet i Haderslev blotlagt mange runddysser og langdysser i området. Disse kan dateres tilbage til den tidlige bondestenalder ca. 2.500 år før Kristi fødsel. Desværre ved man fortsat kun alt for lidt om den fortid, der gemmer sig på Benniksgaard, men det, man ved, kan man læse om i historiebøgerne. I menupunkterne i venstre side kan du få et lille indblik i de mange historier, gården har været vidne til.